Säkra din domän innan du startar ditt företag

Att starta ett företag är en spännande resa som innebär många beslut och steg längs vägen. Ett av de steg som ibland kan förbises är vikten av att säkra din domän innan du officiellt lanserar ditt företag. I den här artikeln ska vi diskutera varför detta är så viktigt.

Varför du bör säkra din domän tidigt

  1. Färdigt att använda: Genom att säkra din domän tidigt har du den redo att gå så att du kan få den förberedd på alla dokument från start. Detta inkluderar allt från ditt visitkort till din e-postadress.
  2. Garanti för lansering: Du garanterar att du har en domän för när du lanserar din webbplats. Det finns inget värre än att arbeta hårt på att bygga upp ditt varumärke, bara för att upptäcka att domännamnet du vill ha är taget.
  3. Tid att tänka om: Om domänen är tagen har du fortfarande tid att tänka på ett nytt företagsnamn.
  4. Skyddar ditt varumärke: Genom att köpa ditt domännamn tidigt skyddar du ditt varumärke från cybersquatters som kan försöka köpa domäner i hopp om att sälja dem till dig för en överpris.
  5. SEO-fördelar: Om du köper din domän tidigt och börjar skapa innehåll, kan du börja bygga upp ditt SEO-rykte med Google. Detta kan vara mycket värdefullt när du väl är redo att lansera ditt företag officiellt.

Konklusion

Att säkra din domän tidigt är ett smart drag för alla blivande företagare. Det ger dig en fördel och ser till att du är redo att gå när det är dags att lansera ditt företag. Om du vill lära dig mer om varför det är smart att köpa en domän innan du startar ditt företag, kolla in vårt LinkedIn-inlägg på ämnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen